САЧУВАТИ И ЗАШТИТИТИ ТАНЈУГ

Медијски савез Србије
Чланице овог Савеза сматрају да је Танјуг једна од најбољих новинских агенција на свету, која је своју снагу показала упркос свим невољама и да је њено очување и заштита у најнепосреднијем државном интересу 

– Танјуг је потребан држави Србији, потребан је грађанима Србије не само зато што му се верује него зато што је то национална робна марка и једна од најбољих новинских агенција у свету. Своју тежину и снагу показао је и у недавном добу, кад је остао на тржишту да се бори, и успева да преживи везаних руку.

И, што је најважније, и даље му се итекако верује. Просто је невероватно колико је напада на једну такву агенцију чији квалитет рада и име још дуго нико неће прескочити – каже се у саопштењу Медијског савеза Србије (МСС) и додаје:

– Не може се на такав начин, нападима из умишљене бусије, уклонити конкуренција. Чак ни погрешним медијским законима, које су имали само један циљ: уништити конкуренцију и домоћи се државног новца.

Медијски савез Србије има свог представника у радном телу за доношење нове медијске стратегије и заступаће, као једну од првих ставки, захтев за опстанак ове новинске агенције.

Претходним реформаторима који су свој успех засновали на туђој пропасти поручујемо да ћемо им се јасно супротставити свом снагом. Тобожњим ловцима на цензуру у Србији препоручујемо, уместо атака на најбољу агенцију у држави, да обрате пажњу на оне који су медијским стратегијама, кумовским везама и буразерским приватизацијама, неисправним пројектима и намештањима комисија оставили без куће и коре хлеба на хиљаде новинара и медијских радника.

Одласком Танјуга, само би појединци били срећни, а медијска сцена полупуста – истиче се у саопштењу МСС које су потписали Проунс, Друштво новинара Војводине, Удружење медија и медијских радника и Синдикат новинара Србије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.