ДОБРОДОШЛИЦА ПОКРАЈИНСКЕ ВЛАДЕ И ГРАДА НОВОГ САДА

ПРИЈЕМ ЗА ОСНОВЦЕ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ
Основци из Ранилуга боравили у посети Новом Саду и Војводини – Покрајинска влада обезбедила је поклоне уочи почетка нове школске године, а у ђачком ранцу са школским потрепштинама нашао се и дечји лист „Невен“

Посету Новом Саду и Војводини ђака из Ранилуга са Косова и Метохије приредила је, захваујући помоћи људи добре воље, хуманитарна организација Црвеног крста, на челу са председником Организационог одбора Драганом Лазићем.

Током трећег по реду узастопног гостовања у АП Војводини, ученици ове српске енклаве, након посете Градској кући где им је домаћин био Огњен Цвјетичанин, члан Градског већа задужен за спорт и омладину, обишли су низ културних установа у Новом Саду, Зрењанину и околним местима.

Заједно са потпредседником Покрајинске владе Ђорђем Милићевићем, ученике и наставнике из Ранилуга дочекао је и покрајински  секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић, као и покрајински  секретар за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама проф. Мирослав Штаткић.

– За разлику од ваших вршњака чије је детињство далеко безбрижније, ви и ваше породице изложени сте искушењима која траже велику храброст и одлучност, а начин на који им одолевате вредан је дивљења. То све нас, ма у ком делу Србије живели, обавезује да увек мислимо о вама и да учинимо све да вам помогнемо. Ми смо те обавезе свесни и никада је нећемо заборавити – рекао је потпредседник Ђорђе Милићевић  на пријему за више од четрдесет основаца из општине Ранилуг са Косова и Метохије, уприличеног у згради Покрајинске владе.

Професеор др Зоран Милошевић је иразио наду да ће малишани у својој средини на Косову и Метохији упркос бројним тешкоћама са истом преданошћу и упорношћу наставити да уче, стварају и раде и да ће, уз неопходну помоћ државних и покрајинских органа, својим залагањем у образовању, култури и осталим делатностима надаље градити предуслове останка и опстанка нашег народа.

Потпредседник Милићевић је на крају сусрета још једном  пожелео добродошлицу просветарима и ђацима поручивши да уживају у гостопримству, као и у лепотама које ће имати прилику да виде у Новом Саду, али и другим градовима Војводине и изразио наду да ће у оваквим посетама стећи богатства нових пријатељстава.

НЕВЕН ЋЕ (ПО)РАСТИ И У РАНИЛУГУ
Јелена Допуђ, главна и одговорна уредница „Невен“-а и члан УО ДНВ, уговорила је сарадњу са Давором Петковићем, директором образовања, здравства и социјалне политике општине Ранилуг, као и присутним наставницима и професорима, од које очекује да ће редакција нашег најстаријег дечјег листа убрзо добити прве ликовне и литерарне прилоге. Овај предлог је са одушевљењем прихваћен и биће посредством представника из Ранилуга – са 6.000 житеља једне од најбројнијих српских енклава – пренет осталим наставницима и професорима на Косову и Метохији.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.